Orthomoleculair Geneeskunde / Bioresonantie2017-12-06T14:10:22+00:00

Natuurgeneeswijzen – voor meer vitaliteit en bewustzijn

In deze dynamische tijd is een goede gezondheid zeer belangrijk om je staande te houden. Als natuurgeneeskundig therapeut en gespecialiseerd in de orthomoleculaire en energetische geneeswijzen kan ik je hierbij helpen. De behandelingen zijn gericht op het versterken van het lichaam door het meer in balans te brengen waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam beter zijn werk kan doen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam is bij veel mensen verzwakt door onder andere verkeerde, ongezonde voeding en teveel stress.

 

Veel voorkomende gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, spijsverteringsklachten, huidklachten, hoofdpijn, hebben vaak te maken dat bepaalde organen niet optimaal kunnen functioneren doordat ze verzwakt of over actief zijn. Een goede balans tussen alle organen is een voorwaarde voor een goede gezondheid. In mijn praktijk wordt deze balans/onbalans en oorzaken in kaart gebracht en van daaruit wordt er een behandeling ingezet om de balans te herstellen. De therapie is dan ook zeer geschikt om je algemeen beter te gaan voelen wanneer je door vaak onduidelijke factoren niet in balans bent. In mijn praktijk werk ik met een bioresonantiesysteem om de oorzaken van gezondheidsklachten op te sporen en als ondersteuning voor het behandelen ervan.

Op mijn pagina kunt u meer informatie vinden www.harmonature.nl
Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 024 641 23 79 of 06 43 55 97 01
Jeroen Postma
Jeroen Postma Gezondheidswinkel de kroon Markt 14 Wijchen

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer: (verplicht)

Je bericht (verplicht)

Orthomoleculaire Therapie :

In 1968 introduceerde Linus Pauling de orthomoleculaire geneeskunde. Orthomoleculaire geneeskunde of therapie heeft een wetenschappelijke basis. Door middel van orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden behandeld. Orthos komt uit het Grieks en betekent juist. Moleculair is afgeleid van molecuul en verwijst naar de moleculen in de voedingsstoffen. Orthomoleculaire therapie streeft naar optimale concentraties voedingsstoffen in het lichaam. In de orthomoleculaire geneeskunde wordt naast een belangrijk uitgangspunt dat er gezond gegeten wordt gebruik gemaakt van voedingssupplementen. De doseringen liggen daarbij boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH). De ADH is niet voldoende. De Nederlandse voedingsnormen houden geen rekening met vele verschillende invloeden die ervoor zorgen dat er een tekort is aan belangrijke voedingsstoffen.

Door o.a. de moderne intensieve landbouwmethoden (o.a. eenzijdige landbouw, kunstmestsamenstelling, gebruik van verdelgingsmiddelen) is er in deze tijd een tekort aan mineralen en spoorelementen ontstaan in de bodem waardoor ook onze voeding een tekort heeft aan deze belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast kan gedacht worden aan het feit dat fruit nog niet volledig gerijpt geplukt wordt vanwege de export waardoor het fruit minder vitamines bevat als wanneer het wel goed gerijpt is. Ook wordt het fruit te lang bewaard in koelcellen.
Maar er zijn ook factoren waardoor het lichaam extra belast wordt en er extra behoefte is aan vitamines, mineralen en spoorelementen. Hierbij moet gedacht worden aan belasting van het lichaam door schadelijke stoffen zoals lichaamsvreemde toevoegingen (E-nummers), straling, luchtvervuiling, de wijze van voedselbereiding en niet te vergeten stress. Hierdoor gaan veel gezonde stoffen verloren en zullen dus aangevuld moeten worden om te voorkomen dat het lichaam niet een te groot tekort gaat krijgen en hiermee de gezondheid bedreigd wordt.

De orthomoleculaire therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen, het aanvullen van tekorten en het gebruik van optimale voeding. De voeding en behandeling met behulp van voedingssupplementen wordt specifiek op de persoon afgestemd.

Behandelingen :

De behandelingen zijn gericht op het weer in balans brengen van het lichaam zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer in staat is om het lichaam gezond te houden. De therapie zal u helpen om weer in balans te komen maar u mag niet vergeten dat vaak uw leefstijl en leefgewoontes belangrijke factoren zijn waarom er gezondheidsklachten zijn. De therapie is dan ook mede gericht om meer bewust te worden van hoe je eigen gezondheid het beste kan ondersteunen zodat je in de toekomst kan werken aan een betere gezondheid en klachten kan voorkomen.
Met het Asyra Pro bioresonatiesysteem inzichtelijk gemaakt welke organen of orgaansystemen uit balans zijn en wat de oorzaken hiervan zijn. Op basis van de Asyra metingen wordt er in de praktijk met de Asyra al een energetische behandeling gegeven. Verder wordt er op basis van de metingen en de aard van de klachten naar een gezond en juist voedingspatroon gekeken en of er nog ondersteuning nodig is met het gebruik van bepaalde voedingssupplementen.
Balansprogramma en losse behandelingen
Naast een eenmalige behandeling die bij lichte klachten voldoende kan zijn, zijn er meestal meer behandelingen (balansprogramma) nodig om het lichaam weer voldoende in balans te krijgen.
De losse behandelingen kunnen ook specifiek gericht zijn op de voeding en mogelijke voedingstekorten of bijvoorbeeld een behandeling waarbij voornamelijk onverwerkte emoties behandeld worden.
Intake en eerste behandeling
Het eerste consult bestaat uit een korte intake en behandeling. Je wordt gevraagd om voor de eerste behandeling een vragenformulier ten aanzien van o.a. je gezondheidsklachten, gezondheidsverleden en voedingsgewoonten in te vullen. Het formulier kan op je gemak thuis ingevuld worden en voor de behandeling teruggestuurd worden. De vragenlijst dient als basis van informatie.
Door middel van meerdere testen met de Asyra wordt er gekeken wat de oorzaak van de gezondheidsklachten zijn en hoe deze het beste verholpen kunnen worden. Standaard wordt een voedingstest gedaan om te zien welke voeding je beter niet tot je kan nemen voor een kortere of langere tijd. En welke voeding beter helemaal niet meer genomen kan worden.
Er wordt vervolgens energetisch behandeld door de frequenties die uit de meting komen, over te brengen via een lichtpen op het lichaam. Hierdoor krijgt het lichaam de gewenste prikkel (stimulans) om meer in balans te komen.
Op basis van de metingen wordt een flesje homeopathische druppels gemaakt (inclusief behandeling) dat gedurende een bepaalde periode ingenomen moet worden om een gewenst resultaat te bereiken. Naast de behandeling en flesje homeopathische druppels wordt verder op basis van de gezondheidsklachten en de metingen gekeken of er nog bepaalde extra voedingssupplementen en/of homeopathische middelen nodig zijn om het lichaam de ondersteunen. Mocht er moeite zijn met het innemen van homeopathische druppels dan is er het alternatief om globuli (kleine korrels) in te nemen.
Vervolgbehandelingen
Met een vervolgbehandeling wordt er steeds opnieuw gekeken hoe het lichaam meer in balans is gekomen en hoe het lichaam verder behandeld moet worden. Om ervoor te zorgen dat na een aanzienlijke onbalans het lichaam weer in balans komt zijn er meerdere vervolgbehandelingen nodig. Zonder deze vervolgbehandelingen zal niet het gewenste effect behaald kunnen worden. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is erg afhankelijk van de mate van onbalans en de klacht(en). Iemand die al vele jaren gezondheidsklachten heeft moet niet verwachten in een paar behandelingen weer in balans te zijn.
Naast de behandelingen zal er zeker wat van je gevraagd worden. Zo zal vaak het voedingspatroon en leefstijl aangepast moeten worden. Veranderingen zijn niet altijd gemakkelijk. De therapie vraagt soms ook tijd en geduld. Daarom is het erg belangrijk dat je gemotiveerd aan de therapie begint. Ik als therapeut kan je ondersteunen in dit proces van het verkrijgen van een betere gezondheid.
Mocht je vragen over de behandelingen hebben en je meer wil weten of ik je kan helpen dan kun je een e-mail sturen of bellen naar 024 641 23 79.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer: (verplicht)

Je bericht (verplicht)

Tarieven :

Er zijn vele verschillende soorten metingen en behandelingen mogelijk afhankelijk van de hulpvraag en soort klacht. Bij een chronische klacht zal er bij het eerste consult na een intakegesprek uitgebreid gemeten en vervolgens behandeld worden; het consult duurt dan ongeveer 1.5 uur. Voor jonge kinderen is een uitgebreide intake minder noodzakelijk en zal een consult over het algemeen niet langer duren dan drie kwartier. Vervolgconsulten duren over het algemeen 1 uur. Het uurtarief is € 70,= incl. btw.
 
Intake, uitgebreide metingen en behandeling (1.5 uur): € 105,=
Vervolgbehandeling ( +/- 1 uur)

 

Kinderen afhankelijk van klacht 30 min tot een 1 uur.
 
Afzeggen afspraak
Indien je een gemaakte afspraak wil afzeggen dan vraag ik je dat tijdig (minimaal 24 uur van te voren) te doen. Anders wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Uitgezonderd zijn bijzondere omstandigheden waardoor de afspraak niet door kan gaan.

Vergoedingen :

Vergoeding zorgverzekeraar
Afhankelijk van een aanvullende ziektekostenverzekering kun je de behandelingen  (gedeeltelijk) vergoed krijgen. Er is aansluiting bij de beroepsorganisatie MBOG.
Mocht je bij de VGZ-groep (Univé, VGZ, IZA, Trias, IAK, IZZ, Turien & Co, UMC) verzekerd zijn dan krijg je via het MBOG ook een deel of het gehele consult vergoed met een aanvullende verzekering.
Overzicht Zorgverzekeraars 2015 141212 MBOG overzicht Zorgverzekeraars 2 Adobe Acrobat document [298.9 KB] Download
Maak online een afspraak