Natuurgeneeskundige – Orthomoleculaire Bioresonantie Therapie
Verbeter je gezondheid vanuit de juiste en gezonde voeding, gezonde leefstijl en ondersteunende therapie

Herstel van een natuurlijke balans

Doe je ook zo je best om gezond te blijven en let je op je voeding en ondersteun je dit eventueel ook nog met voedingssupplementen? Maar heb je nog steeds gezondheidsklachten? Maak dan eens een afspraak voor een natuurgeneeskundig – orthomoleculair consult.

Helaas leven we nu in een wereld die onze gezondheid steeds meer belast. Dit komt vooral door teveel ongezonde voeding, vervuiling van ons milieu, te veel stress, te weinig rust en beweging. Ondanks het feit dat we ons best doen om gezond te blijven is dat niet altijd zo gemakkelijk. Het is vaak ook niet duidelijk waarom we bepaalde gezondheidsklachten hebben.

Een gezondheidsklacht heeft altijd te maken met het feit dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam niet in staat is een gezonde balans te houden. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam zorgt iedere dag dat je lichaam zo goed mogelijk in balans blijft. Maar als de onbalans te groot is geworden kan het lichaam het niet meer zelf en ontstaan er gezondheidsklachten. Natuurgeneeskundige – orthomoleculaire therapie helpt om de balans te verbeteren door middel van de juiste en gezonde voeding, vaak met de ondersteuning van natuurlijke voedingssupplementen omdat de essentiële benodigde voedingstoffen voor herstel niet in voldoende mate uit de voeding kunnen worden gehaald.

Op mijn pagina kunt u meer informatie vinden www.harmonature.nl
Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 024 641 23 79 of 06 43 55 97 01 of gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina.
Jeroen Postma

Werkwijze

Als je voor de eerste keer komt wordt er een intakegesprek gehouden. Daarvoor heb je al een intakeformulier ingevuld. Belangrijk is dat ik een zo goed mogelijk beeld heb van je huidige gezondheidssituatie en mogelijk die in het verleden. Met het bioresonantiesysteem zal ik meerdere testen doen om de balans en onbalans te meten en te kijken wat hiervan de oorzaken zijn. Meestal zijn er meerdere oorzaken aan te wijzen waarom iemand een gezondheidsklacht heeft. Op basis van de uitkomsten zal ik een voedingsadvies geven en kijken of het nodig is om bepaalde supplementen op natuurlijke basis in te zetten. Daarnaast is het mogelijk om op basis van de metingen een energetische behandeling te geven om het proces van meer balansverbetering te ondersteunen. Afhankelijk van de soort klacht en hoe lang die je al hebt zijn meerdere behandelingen meestal nodig. Voor de tarieven en vergoedingen van de behandelingen verwijs ik je verder op de pagina.

Bioresonantie meting en behandeling:

Door te meten kun je meer weten.

Met een bioresonantiesysteem kan de balans en onbalans gemeten worden om zo meer inzicht te krijgen waarom je een bepaalde gezondheidsklacht hebt.

Voedingstest 

Veel mensen kunnen niet goed tegen bepaalde voedingsproducten. De darmen en daarmee je hele gezondheid kan daardoor verslechteren. Gemeten
wordt welke voeding beter niet (of voor een bepaalde periode) gegeten kan worden.

Tekorten aan essentiële voedingsstoffen 

Vaak hebben we ook een tekort aan essentiële voedingsstoffen omdat we helaas steeds minder vitaminen en mineralen uit onze voeding kunnen halen en omdat het lichaam veel meer nodig heeft door o.a. stress, medicatie en vervuiling (gifstoffen in het milieu).

Wat kan er allemaal nog meer gemeten
worden?

• geblokkeerde energie (meridianen, chakra’s),
• immuunsysteem verstoringen,
• verstoringen zenuwstelsel,
• allergieën,
• verstoringen van het spijsverteringssysteem,
• emotionele/psychische onbalans,
• schimmels, bacteriën, parasieten en virussen,
• Lyme infectie
• toxische stoffen,
• hormonale onbalans,
• verstoringen door problemen met het gebit,
• verstoringen door aandoening aan de nek- en rugwervels,
• stralingsbelasting (electrosmog, geopathie),
• littekenstoring,
• vaccinatie belastingen.

Het bioresonantiesysteem meet vanuit een balans gedachte en is geen vervanging van reguliere diagnostische meetapparatuur.

Orthomoleculaire therapie en voeding:

Orthomoleculaire geneeskunde of therapie is een aanvullende (complementaire) therapie op de reguliere zorg en heeft een wetenschappelijke basis. Door middel van orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden behandeld. Orthomoleculaire therapie streeft naar optimale concentraties voedingsstoffen in het lichaam. Optimale gezonde voeding speelt hierin een belangrijke rol. In deze tijd is het echter vaak lastig om deze voedingsstoffen voldoende uit de voeding te halen en kunnen bepaalde voedingssupplementen een uitstekende ondersteuning zijn. Zelfs de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) wordt vaak niet gehaald. Daarbij zijn er verschillende invloeden die ervoor zorgen dat er een tekort aan belangrijke voedingsstoffen kan ontstaan. Hierbij moet gedacht worden aan kunstmatige toevoegingen (E-nummers), straling, (lucht) vervuiling, medicijnen gebruik, de wijze van voedselbereiding en niet te vergeten stress.

1404241561

Belangrijke oorzaken van gezondheidsklachten:

Slechte spijsvertering – darmklachten Veel klachten komen voort uit een slechte spijsvertering. Als de vertering in de maag en darmen niet goed verloopt dan kunnen essentiële voedingsstoffen niet optimaal opgenomen worden. Herkenbare klachten zijn een opgeblazen gevoel na het eten, winderigheid en een slechte stoelgang.

 Verstoord immuunsysteem Als de spijsvertering niet goed gaat dan is de conditie van de darmen ook minder. En de conditie van de darmen is juist zo belangrijk voor je gezondheid omdat je immuunsysteem voor een groot deel aanwezig is in je darmen. Daarom is het ook belangrijk na te gaan of er gevoeligheden en/of allergieën voor bepaalde voedingsproducten zijn.

Hormonale onbalans Veel gezondheidsklachten staan in relatie met een verstoorde hormoonbalans. Het functioneren van de bijnieren, schildklier en de geslachtsorganen spelen hierbij een belangrijke rol. Overprikkeld zenuwstelsel Het autonoom zenuwstelsel wordt bij veel mensen door teveel continue stress teveel geprikkeld en belast met als gevolg dat er ook een balansverstoring ontstaat. Het zenuwstelsel heeft een directe relatie met de spijsvertering, het immuunsysteem en het hormoonsysteem.

Voor welke klachten biedt de
therapie een oplossing?

Gezondheidsklachten staan in relatie met een verzwakt of getrest spijsverteringssysteem (maag, lever, darmen, alvleesklier), immuunsysteem, hormoonsysteem en zenuwstelsel. Als deze en nog andere organen en orgaansystemen in balans worden gebracht zullen hierdoor gezondheidsklachten minder worden of weg gaan.

Algemene malaise – vermoeidheid – burnout
Veel mensen zijn tegenwoordig moe, voelen zich helemaal niet lekker of zitten er helemaal wat energie betreft doorheen. Voor vermoeidheid zijn veel oorzaken aan te wijzen.

Verder zijn vele andere gezondheidsklachten en aandoeningen te behandelen:

Maag- en darmklachten, slechte weerstand tegen infecties, Candida, huidproblemen, eczeem, overgewicht, diabetes, hoge bloeddruk, hoofdpijn, migraine, allergieën, overgangsklachten, fibromyalgie, artritis, artrose, burnout, Lyme, osteoporose, haaruitval, slaapproblemen, ADHD.

Informeer anders ook nog even wat ik voor je kan betekenen.

Op mijn pagina kunt u meer informatie vinden www.harmonature.nl
Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 024 641 23 79 of 06 43 55 97 01
Jeroen Postma

Tarieven :

Er zijn vele verschillende soorten metingen en behandelingen mogelijk afhankelijk van de hulpvraag en soort klacht. Bij een chronische klacht zal er bij het eerste consult na een intakegesprek uitgebreid gemeten en vervolgens behandeld worden; het consult duurt dan ongeveer 1.5 uur. Voor jonge kinderen is een uitgebreide intake minder noodzakelijk en zal een consult over het algemeen niet langer duren dan drie kwartier. Vervolgconsulten duren over het algemeen 1 uur. Het uurtarief is € 75,= incl. btw.
 
Intake, uitgebreide metingen en behandeling ongeveer 1 tot 1.5 uur. Afhankelijk van de klacht.
Vervolgbehandeling ( +/- 1 uur)

Kinderen afhankelijk van klacht 30 min tot een 1 uur.

Afzeggen afspraak

Indien je een gemaakte afspraak wil afzeggen dan vraag ik je dat tijdig (minimaal 24 uur van te voren) te doen. Anders wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Uitgezonderd zijn bijzondere omstandigheden waardoor de afspraak niet door kan gaan.

Voor het maken van een afspraak, meer informatie of contact:

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer: (verplicht)

Je bericht (verplicht)

Vergoeding zorgverzekeraar:

Afhankelijk van een aanvullende ziektekostenverzekering kun je de behandelingen  (gedeeltelijk) vergoed krijgen.
Er is aansluiting bij de beroepsorganisatie MBOG.
Mocht je bij de VGZ-groep (Univé, VGZ, IZA, Trias, IAK, IZZ, Turien & Co, UMC) verzekerd zijn dan is er ook in 2016 vergoeding.
 
Lijst van verzekeraars voor vergoeding 2016:
Download
MBOG overzicht Zorgverzekeraars 2016 v3.
Adobe Acrobat document 358.6 KB

 Vlinder